De laatste tijd hebben we allemaal ons leven op een of andere manier zien veranderen. Ook onze yoga practice heeft zich noodgedwongen verplaatst van de yogastudio of sportclub naar onze woonkamer. Heel vaak komt de vraag of mensen de les wel kunnen meedoen, want: “ik heb geen speciale yogaprops”. Nu kan ik iedereen gerust stellen, deze fancy props zijn inwisselbaar met alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Yogamat

Geen yoga zonder yogamat, toch? Onder ideale omstandigheden gebruik je inderdaad een yoga-, pilates- of fitnessmat. Maar als je die niet hebt, kan je gewoon yoga doen op een mat of tapijt. Een strand- of kampeermatje is ook best bruikbaar. Let er wel op dat de ondergrond niet te glad is zodat je niet uitschuift. De grond is een mogelijkheid, al is dat soms onaangenaam koud en best pittig voor je knieën.

Yogablokken

Onze super handige yogablokken zijn eigenlijk niets meer of minder dan een stevig balkje uit kurk of foam. Eender welk ander stevig, rechthoekig voorwerp kan dienst doen. Al gebruik je hiervoor bij voorkeur enkele dikke boeken. Duik dus met je neus in je boekenkast en zoek 2 kleppers van boeken uit. Et voilà, je kan verder.

Yogariempje

Het yogariempje is misschien nog wel het eenvoudigst vervangbaar. Denk bijvoorbeeld aan een sjaal, een broeksriem, … .

Yogabolster

Als ik heel eerlijk mag zijn, deze prop zou ik zelf misschien wel het hardst van al missen. Gelukkig kan je creatief aan de slag met dekens. Maak een rolletje van 2 stevige (verhuis)dekens. Bevestig aan de uiteinden een lintje of een touwtje zodat het rolletje samenblijft en genieten maar!

Zo zie je, voor elk probleem valt er een oplossing te bedenken!

Categorieën: Tips & Tricks

Gratis kennismaking

Ben je benieuwd naar wat dieptemassage, tui na, bachbloesemadvies, voedings- of gezondheidsbegeleiding voor jou kan betekenen?
Boek nu jouw gratis (telefonisch of online) kennismakingsgesprek.

×

Hallo,

Kies een van onze medewerkers of stuur een mailtje naar info@yogatwork.org

× Live contact