Denk je bij yoga aan leviterende boeddha’s of aan super flexibele dames in bikini? Laat je hierdoor alsjeblieft niet misleiden!

Ja, door de beoefening van yoga krijg je een sterk en soepel lichaam. En ja, na een yogales voelt het misschien wel eens alsof je zweeft. Maar yoga gaat om het verbinden van je lichaam met je geest. Beweging wordt gekoppeld aan je ademhaling waardoor je weer herenigd wordt met je lichaam en echt gaat voelen in het nu.

Er zijn tal van verschillende yogastijlen. Zo zijn er de eerder rustige, maar daarom niet minder intense vormen, zoals yin en restorative yoga. Ook de meer krachtige, dynamische vormen zoals vinyasa en Ashtanga yoga halen je weer uit je hoofd en terug in je lichaam.

Ashtanga

Ashtanga (primary series)

Ashtanga Yoga werd ontwikkeld door Sri Pattabhi Jois in Mysore en bestaat uit een vaste reeks van opeenvolgende houdingen of asana’s waarbij de ujjayi ademhaling centraal staat. Hoewel Ashtanga Yoga inderdaad zeer krachtig en dynamisch is, wordt het vaak ten onrechte aanzien als yoga voor de “die hards”. 

Dankzij de steeds terugkerende reeks van asana’s, is dit zelfs een heel toegankelijke yogastijl voor gemotiveerde, eerder sportieve beginners.

Leslocaties:

  • donderdag: Fitopia 
  • zaterdag: Fitopia

Vinyasa / Yin Yang yoga

Vinyasa yoga lijkt soms wel op een dans. Verschillende houdingen vloeien in elkaar over op het ritme van de ademhaling. 

Deze dynamische, speelse yogavorm kan soms best pittig zijn. Hoewel alle lessen toegankelijk zijn voor iedereen, kan een basiskennis van enkele houdingen wel eens goed van pas komen. Bij Yin Yang yoga worden de dynamische houdingen afgewisseld met meer statische asana’s.

Leslocaties:

  • maandag: Basic Fit Kalmthout
  • woensdag: Basic Fit Borgerhout ladies & Kalmthout
  • vrijdag: Fitopia
  • zaterdag: NRG Heist-op-den-Berg 
VinyasaFlow
YinYoga

Yin Yoga

Yin yoga is het totaal tegenovergestelde van de actieve Ashtanga en Vinyasa yoga. Houdingen worden enkele minuten vastgehouden zodat de diepere weefsels van het lichaam beïnvloed worden. Elke houding lijkt wel een mini-meditatie op zich.

Deze prachtige mix van yoga, meridianenleer en Westerse wetenschap hebben we ondermeer te danken aan Paul Grilley en Bernie Clark. 

Leslocaties:

  • vrijdag: Fitopia
  • zaterdag: Fitopia
Gratis kennismaking

Ben je benieuwd naar wat dieptemassage, tui na, bachbloesemadvies, voedings- of gezondheidsbegeleiding voor jou kan betekenen?
Boek nu jouw gratis (telefonisch of online) kennismakingsgesprek.

×

Hallo,

Kies een van onze medewerkers of stuur een mailtje naar info@yogatwork.org

× Live contact