of stuur een berichtje naar 0496 97 01 56

 Wist je dat de tastzin het eerste zintuig is dat je ontwikkelt in de baarmoeder? Aanraken en aangeraakt worden is een van onze basisbehoeftes. De kracht van een aanraking kan tot wel 10 keer sterker zijn dan de kracht van woorden. Een liefdevolle aanraking heeft dan ook tal van positieve effecten op lichaam en geest. Zo is reeds bewezen dat de oxytocine die je lichaam aanmaakt tijdens een massage of knuffel, het stressniveau doet dalen. Ook de spijsvertering, het zelfherstellend vermogen en algemeen welbevinden krijgen een enorme boost dankzij welgemeende aanrakingen. Ongeacht de massagetechniek die wordt toegepast, de basis blijft hetzelfde: twee zorgzame handen die je van top tot teen doen tintelen van energie!

first-aid-957433_1280

Deep tissue massage

Dieptemassage kan snel verlichting brengen. bij klachten veroorzaakt door opgehoopte lichamelijke of emotionele stress. Het is een krachtige massagevorm waarbij diverse manuele technieken gecombineerd worden om diep tot in de spiervezels te werken.

Zo biedt dieptemassage verlichting bij gespannenheid en verminderen pijnklachten doorgaans vrij snel. 

Triggerpoint Release

Triggerpoints worden in de volksmond vaak spierknopen genoemd. Deze lokale verkrampingen ontstaan door een gebrek aan doorbloeding waardoor afvalstoffen zich lokaal kunnen ophopen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, krachtverlies, stijfheid en pijnklachten veroorzaken.

Bij de triggerpoint release  methode worden de triggerpoints opgespoord en door middel van een combinatie van verschillende technieken opgelost.

TriggerpointRelease
Tui Na

Tui Na

Tui Na wordt al meer dan 4000 jaar toegepast in China. Sinds enkele jaren vindt deze techniek stilaan zijn weg naar het Westen. Tui Na betekent letterlijk “duw en grijp”. Deze eeuwenoude Chinese massagevorm varieert van drukpuntmassage tot manipulatie van de ledematen en heeft als doel de vitale stroom van de levensenergie (Qi) in evenwicht te brengen.

Tui Na kan worden toegepast bij een breed scala aan klachten. Denk hierbij niet alleen aan spier- of gewrichtsklachten. Ook bij hoofdpijn, emotionele en stress gerelateerde klachten kan Tui Na verlichting brengen.

Cupping

Cupping is wederom een eeuwenoude massagetechniek die we ontlenen aan China. Vroeger werd er vaak gewerkt met glazen cups die verhit werden. Tegenwoordig zijn er veiligere alternatieven zoals plastic en siliconen cups. 

Het doel van cupping is om wind-koude qi te verdrijven en bloedstagnatie op te heffen. De bloedcirculatie in de spieren en de huid wordt gestimuleerd waardoor ze van voeding voorzien wordt en afvalstoffen sneller verwijderd worden. Cupping is zeer goed toepasbaar bij schouder-, nek- en rugklachten. Ook bij cellulitis kan cupping mooie resultaten opleveren.

Praktisch

  • Tarief: € 60 per consult
  • Duurtijd: ongeveer 60 minuten
  • Locatie: Douglaslaan 1, 2950 Kapellen
  • Enkel op afspraak 

   of stuur een berichtje naar 0496 97 01 56

 Disclaimer:   Er worden geen diagnoses gesteld, noch ziektes behandeld. De aangeboden methoden hebben louter tot doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en vervangen op geen enkele manier de door een arts voorgeschreven therapie.
Gratis kennismaking

Ben je benieuwd naar wat dieptemassage, tui na, bachbloesemadvies, voedings- of gezondheidsbegeleiding voor jou kan betekenen?
Boek nu jouw gratis (telefonisch of online) kennismakingsgesprek.

×

Hallo,

Kies een van onze medewerkers of stuur een mailtje naar info@yogatwork.org

× Live contact